Services

 

Bolting Solutions

Xenergy Bolting Solutions

Wij zijn in staat om onze klanten volledig te ontzorgen op het gebied van het nauwkeurig opspannen van bout- en flensverbindingen. Al naar gelang behoefte en/of noodzaak werken wij met methodes als torque, tensioning, induction heating en ultrasonic bolt measurement om een veilige, efficiënte en lekvrije verbinding te realiseren.  

Lees verder

Torquing

Torquen is het aandraaien van boutverbindingen middels een vooraf gegeven of op basis van een berekening verkregen aanhaalmoment. Het doel van torquen is het gecontroleerd aanbrengen van een evenredige voorspanning in de boutverbindingen.

Lees verder

Tensioning

Tensioning is het op spanning trekken van een bout terwijl deze met moer gemonteerd is. De moer wordt vervolgens handvast gedraaid waarna de spanning er vanaf wordt gehaald. De boutverbinding is nu op spanning gebracht zonder torsie of wrijving.

Lees verder

Induction heating

Induction Bolt Heating is het door middel van inductie inbrengen van hoge temperaturen met als doel het verlengen van de bout. Deze methode wordt met name gebruikt bij stoomturbines om de verschillende delen van de behuizing gasdicht op elkaar te klemmen.

Lees verder

Ultrasonic Bolt Load Measurement

De meest precieze methode van dit moment bij bolting is het ultrasoon meten van de boutlengte. Bij deze methode wordt eenvoudig gezegd de boutlengte gemeten voordat deze wordt vastgezet en na het aantrekken. Met de eigenschappen van het materiaal, boutdikte en veranderde boutlengte wordt de daadwerkelijke clampforce berekent. Naast dat de werkelijke clampforce bekent is wordt de periodieke controle ook in een veel kortere tijd afgewerkt en op alle boutverbindingen.

Lees verder

Other bolt solutions

under construction

Lees verder

Flange control

under construction

Lees verder