Stoomturbines


Een stoomturbine wordt veel gebruikt in combinatie met een of meerdere gasturbines in een WKC, op raffinaderijen en/of in de petrochemische industrie waar ze meestal compressoren aandrijven. Bij een WKC wordt de restwarmte van de gasturbine gebruikt om stoom op te wekken waarmee de stoomturbine wordt aangedreven. De voordelen van een stoomturbine ten opzichte van een gasturbine binnen de industrie is dat een stoomturbine gemakkelijker in toeren is te variëren. Stoomturbines zijn er in hoge, midden en lagedruk varianten.

Xenergy Services is als onafhankelijk service verlener op het gebied van rotating Equipment uw partner waar het gaat om werkzaamheden aan uw stoomturbine. Wij kunnen de totale zorg voor uw stoomturbine inclusief kleprevisies, uitgebreide rapportages en meerjarig onderhoud en van tussentijdse inspecties tot complete revisies op ons nemen. Wij werken voor de Original Equipment Manufacturers (OEM), de grotere service providers en eindgebruikers.

Doordat wij ons niet beperken tot een merk hebben onze mensen een uitgebreide ervaring op diverse merken en types stoomturbines.

Onze mensen hebben oa ervaring met turbines van:

Elliott, DresserRand, Triveni, Weir (Allen), Alstom, Siemens, MANN Turbo, Hitachi, Ansaldo, GE, ABB, Stork, Skoda, Mitsubishi, Nuovo Pignone (GE), Thomassen, KKK, Franco tosi

De uitgevoerde werkzaamheden bevatten oa:

- Steam path Inspection
- Major Inspection
- Borescope Inspection
- Major Overhaul
- Bearing Inspection
- Rotor Exchange
- Site Management Installation
- Alignment
- Repair of Load Gearbox
- Exchange Load Coupling
- Bearing Leakage
- Gearbox Alignment
- Labyrinth inspection and repair
- Overhaul control valves

- Service rapports
- Overhaul Shutdown valve
- Overhaul extraction valves
- Vibration Trouble Shooting
- Rotor Placing after Crash
- New built Installation
- Periodic Inspection
- Rotor work     
- New Blade Carrier Installation
- De- and Reblading Rotors
- De and Reblading casings
- Diaphragm seals replacement
- Balance Piston repair
- Clearance rapports

Alle werkzaamheden worden uitgevoerd volgens OEM of klantspecificaties en worden afgerond met een uitgebreide rapportage van de uitgevoerde werkzaamheden inclusief meetprotocollen.

Voor vragen over uit te voeren werkzaamheden neemt u contact op met ons kantoor in Hoogeveen.

Terug